ПРЕДИЗБОРНИ СТРАСТИ! Ден преди номинациите за кандидат-кмет на Благоевград „отлъчени от ГЕРБ” атакуват

Писмо, адресирано до премиера Б. Борисов, с атаки срещу благоевградската организация на ГЕРБ, изпратено от електронен адрес [email protected], „заля“ вчера пощите на медии и журналисти. Акцията е ден преди важната конференция на местната структура за номиниране на кандидат за кмет и общински съветници на Благоевград. Вместо подпис подателят е отбелязал „Винаги верни на ГЕРБ и Борисов“. Въпреки че е анонимно и прилича на „партизански позив”, писмото поставя въпроси, свързани със страха и липсата на искрен диалог сред партийните членове на партията на Борисов. Публикуваме писмото без редакторска намеса:

До председателя на Политическа партия ГЕРБ Бойко Борисов

До Изпълнителната комисия

До Комисия по етика

Уважаеми г-н Борисов,

Пишат Ви членове на партия ГЕРБ, членове, които са били винаги активни, членове, които са от създаването на партията.

Знаете ли, че общинската структура на ГЕРБ – Благоевград вече на практика е мъртва.

Знаете ли, че партийните клубове на практика не съществуват.

Знаете ли, че в тях се събират по 3-4 човека, близки до кмета Камбитов, и те решават кой да се номинира. /Естествено, по препоръка на Камбитов/

Знаете ли, че за да влязат в листата за общински съветници, на предстоящите избори се номинират само хора на Камбитов.

Знаете ли, че повечето съветници, които се избират, са по 3 мандата, но нямат експертизата да са там.

Знаете ли, че не се допускат да се правят номинации за други кметове освен Камбитов.

Знаете ли, че се следи изкъсо, който дръзне да номинира различно име освен посочените от Камбитов хора, моментално се атакува с всякакви средства.

Знаете ли, че от партията бяха отлъчени много хора, които са дали много за ГЕРБ и искат да работят още, само защото са били коректив или са дръзнали да изказват мнение, различно от Камбитов.

Знаете ли, че областният управител Бисер Михайлов беше наложен от Камбитов, въпреки че общинската структура тогава гласува за друг.

Знаете ли, че има доста дами, желаещи да бъдат в листата за общински съветници, но не се допускат.

Знаете ли, че след събранието, което предстои на 1.08.2019 г., при Вас ще пристигне списък с имена, наредени в листата за общински съветници, същите тези лица, близки до Камбитов.

Знаете ли, че друга номинация за кмет на Благоевград няма да има освен тази на Атанас Камбитов, защото всичко се диктува от него.

Знаете ли, че този модел /феодален на управление от хора с променена походка/ е наложен от самия Ц.Ц.

Знаете ли, че хората вече не искат ГЕРБ заради точно такива самозабравили се хора.

Знаете ли, че общинската структура очаква с нетърпение Вашето обещание за реформи и освежаване в структурата.

Знаете ли, че Благоевград не иска повече Атанас Камбитов за кмет.

Благодаря Ви за това, че прочетохте нашето открито писмо!

С уважение: Винаги верни на ГЕРБ и Борисов

Кметът Камбитов, срещу когото са повечето атаки в писмото, отказа да го коментира с категоричното: „Това е несериозно! Как да коментирам анонимки?!“.

Изпратихме разпространеното писмо и на депутата и областен координатор на ГЕРБ за Пиринско Даниела Савеклиева, като поискахме да коментира и факта, че въпреки препоръката на Изпълнителната комисия за 3 номинации за кандидат-кметове на общините, на проведените досега в Благоевградска област събрания се излъчва само по един.

„Всичко с провеждането на събранията на общинските структури на ГЕРБ в Пиринско за номинации на кандидати за кметове и общински съветници върви нормално. Никъде никой не е спрян да предлага кандидати. На събранието в Кресна дори общинският лидер е приканил няколко пъти присъстващите да предлагат имена на кандидати. Ограничение няма“, категорична бе Д. Савеклиева.

За разпространеното анонимно писмо тя бе лаконична: „То не е адресирано до мен, но освен че е анонимно, то не съдържа никакви конкретни факти, които да може да бъдат проверявани. Как се коментират въобще такива нелепи неща?!“.

„Наясно съм с големия интерес към номинациите на ГЕРБ за кметове, но няма как да коментирам нещо, което е подадено абсолютно анонимно. Утре /днес – бел. ред./ събранието ще излезе със своите номинации за кметове и за общински съветници, и резултатът ще е видим, т.е. на практика се обезсмисля да коментираме обвиненията в аванс. Имаме инструкции от Изпълнителната комисия за три кметски номинации, всеки свободно може да издига от залата кандидатури и за кмет, и за съветници. След събранието ясно ще се види имат ли основание анонимките, или не“, коментира пред „Струма“ общинският председател на ГЕРБ и областен управител Бисер Михайлов.

На въпрос дали, ако бъде номиниран за кмет на |Благоевград, ще си направи отвод, той отговори лаконично: „Такъв коментар не мога да направя преди самото събрание!“.

Събранието на ГЕРБ в Благоевград за номинации за общински кмет, както и за селски управници и общински съветници, е насрочено в 17.30 часа днес в голямата конферентна зала на Колежа по икономика и мениджмънт на изхода на града, в бившата база на РМА „Стримон“.  ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *