Преди Архангелова задушница! Шахтата за чешмата в гробищния парк на с. Бистрица запушена с камъни и гумен цървул

Ден след като спечели доверието на съселяните си за втори път, старият-нов кмет на дупнишкото село Бистрица Кирил Огненски се захвана с работа. По повод Архангелова задушница, която е в събота, К. Огненски отишъл в гробищния парк, за да провери водопровода, който често е обект на вандали, и открил, че шахтата, откъдето се разклонява водопроводът за двете чешми, отново е запушена. Възмутен, К. Огненски заяви пред “Струма”:

“Кощунство е да запушват нарочно шахтата с питейната вода за гробищния парк. Вътре бяха нахвърляни камъни, отпадъци, дори и гумен цървул. Нямат страх от Бога. Някой пък е вкарвал крави в постройката, където се раздава за помен при панихиди. Навсякъде е пълно с фъшкии от кравите. Срамота! Гробищният парк е обрасъл в трева. Към кметството нямам работници, за да ги пратя да изчистят. В събота е Задушница. Призовавам бистричани да се съберем и заедно да почистим гробищния парк!”, апелира кметът, безпомощен в създалата се ситуация.

К. Огненски заяви още, че за 4-те години, откакто е кмет на с. Бистрица, най-малко 20 пъти са крадени и канелките на двете чешми в гробищния парк. Веднъж дори била извадена част от водопровода и чешмите останали без вода.

НАТАЛИЯ ЙОРДАНОВА

Гумната обувка, извадена от шахтата

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *