ПРЕДИ НАЧАЛОТО НА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА! Обновяват пешеходната зона пред Първи корпус на ЮЗУ, плочките не са подменяни от 20 г., опасни са, заяви ректорът проф. Борислав Юруков

Усилен ремонт започна в района на Учебен корпус №1 на ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград. Подстъпите към университета са заградени и тече обновяване на пешеходните пространства и откритите площи.

„Плочките не се подменяни повече от 20 години, имахме много случаи на травми и счупвания. Бяхме поставили и табели за опасни плочки. При последното посещение на министъра на МОН въпросът бе обсъден, отпуснати ни бяха средства и в момента се извършват ремонтни дейности”, обясни ректорът на Югозападния университет проф. д-р Борислав Юруков.

Ремонтните дейности трябва да финализират до началото на новата учебна година, тъй като там се провежда официалното откриване. Ремонтът се извършва от ДЗЗД „Хидрострой-транс-инвест“, на което чрез процедурата вътрешноконкурентен избор е възложена обществената поръчка на стойност 620 000 лв. Обновяването на пешеходните пространства и открити площи включва и подмяна на площадки и външни стълби.

Иначе са осигурени средства и за реновиране на инфраструктурата и материалната университетска база, в това число и за изграждане на напоителна система и други дейности, което ще се извършва поетапно. В програмата за благоустройство е предвиден и ремонт на стълбищата към ректората, които са в най-окаяно състояние, добави ректорът проф. д-р Борислав Юруков. 

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *