ПРЕДИ СТАРТА НА „А” ОФГ – БЛАГОЕВГРАД: Футболисти тестваха физическата си форма с изкачване на Вихрен

Бившият футболист на „Пирин“ (Гоце Делчев), „Места“ (Хаджидимово), „Пирин“ (Благоевград) и няколко гръцки клуба Огнян Стефанов със сигурност вече може да влезе в клуба на опитните планинари, след като покори поредната дестинация – връх Вихрен. Екснападателят направи това в компанията на вещия в материята вратар на хаджидимовци Иван Симеонов. Двамата преминаха по стръмните пътеки на Пирин планина, включително и през Кончето, където за пореден път тестваха своите способности. Стражът на „Места“, своеобразен ментор на Огнян Стефанов, похвали бившия офанзивен футболист на неврокопчани, който показа отлична форма и демонстрира, че тя не е пострадала никак от близо петилетката, в която живее в Англия.

След покоряването на първенеца на Пирин планина двамата дадоха заявка за нови подвизи най-напред в българските планини, като тепърва ще се оглеждат и обсъждат нови посоки. Една от тях може да се окаже не толкова посещавана, но предизвикателна за туристите – Гоцев връх в планината Славянка, който точно преди една година бе покорен от Иван Симеонов откъм по-трудната пътека с денивелация от около 1400 метра, тръгваща от село Парил.

За двамата пък покореният връх Вихрен бе последната тренировка за физическа форма и издръжливост преди старта на „А“ ОФГ – Благоевград, където и двамата почти сигурно ще заиграят с екипа на „Места“ от родното им Хаджидимово.

АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *