Топ теми

Предлагат магистрала от Дунав до Гърция без държавни пари

Бизнесът предлага магистрала от Дунав до Гърция без държавни пари – нито от София, нито от Атина. “Аутобанът “Дунав-Егея” може да бъде построен само с частни средства”, обяви един от авторите на проекта – инженер Румен Марков.

Идеята за новата магистрала беше представена на Световната среща на българските медии в Тирана. Средствата, вложени в изграждането, ще бъдат възстановени след пускането в експлоатация от тол таксите. Средно по 7 стотинки на км ще струва преминаването през магистралата от лек автомобил. Тя ще започва от Дунав мост при Русе и ще завършва на бъдещото пристанище Марония на Егейско море, съобщава Нова тв.

“Да свържем магистралите “Хемус”, “Тракия”, “Марица” и основните пътища в България, както и с бъдещото пристанище на Егейско море. Да осигури най-високо ниво на транспортно обслужване между регионите в България и между населените места, с цел развитие на икономиката. Магистрата ще преминава през Русе, Велико Търново, Стара Загора, Маказа. През Прохода на републиката ще преминава на височина 597 метра с тунел в Стара планина на 1150 метра. Дължината й е 368 км, от които 328 км са в България, а 40 км са в Гърция”, обясни инженер Румен Марков.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *