ПРЕДЛОЖЕНИЕ ДО ОбС! Кметът на Благоевград иска повишаване на заплатата си с 800 лв., на селските управници с до 250 лв.

Кметът на община Благоевград Румен Томов си индексира заплата от 2700 на 3500 лв. Предложението му, което ще бъде гледано на февруарската сесия на ОбС, се позовава на ПМС от 2010 г., което дава право на общинските съвети да определя заплатите на кметовете с единственото условие те да не надхвърлят щатните възнаграждения на министрите.

През пандемичната 2020 г. кметът Томов и колегите му по селата не си повишиха заплатите, в резултат на което до момента размерът на трудовите им възнаграждения е този, който бе гласуван в началото на 2019 г. – 1100 лв. основна заплата на кметовете на по-големите села, в които живеят над 1000 души, 900 лв. за управниците на села с население 501-1000 души и 850 лв. за най-малките села.

В предложението на Томов за тази година има и таблица с предложените от него нови заплати на селските кметове. Този път те са разделени на 2 категории. Кметовете на Бело поле /Иван Стойчев/, Изгрев /Йордан Китанов/, Логодаж /Пламен Червенков/, Падеш /Валери Качулски/, Покровник /Недко Ангелов/, Рилци /Крум Крумов/, Церово /Лефтер Едипов/, Българчево /Елена Стойчева/, Еленово /Борислав Стойнев/ и Лешко /Галина Велкова/ са предложени за заплата от 1330 лв., а с най-ниско месечно възнаграждение остават управниците на малките села Дъбрава /Методи Стоянов/, Бистрица /Георги Бочуков/ и Марулево /Александър Парашкански/ – 1100 лв.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

3 Коментара

 1. Вяра Костадинова

  Кметовете регистрират в селата македонци само за да се повдига броя на населението и заплатите им, примери много един от тях кметът на Марулево Парашкански регистрираш над 500 а реално в селото не живеят повече от 10 души .Няма го никакъв никакъв контакт не поддържа с живеещите там, да ги информира за неща които ги засягат проформа служба за охолна заплата

  Отговори
 2. Стефанова

  Селските кметове не можете да ги откриете на
  работното им място , когато ги няма не пишат на вратата ,къде са и за
  колко време ще отсъстват

  Отговори
 3. Бойко

  Аз предлагам на кмета Томов да му бъде намалена заплатата с 800 лева, поради факта ,че за година и три месеца за 5 лева работа не е свършил.

  Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *