HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Предложеният преди години от кмета на Банско Г. Икономов онлайн регистър на нощувките влиза в законовата уредба

Намаляване на административната тежест, премахване на прекатегоризацията, учредяването на туристически инспекторат, както и въвеждане на онлайн базиран регистър за отчитане на нощувките,  бяха част от дискутираните промени на двудневно заседание в гр. Първомай на ръководената от кмета на община Банско Георги Икономов Комисия по туризъм и икономическа политика. На форума бяха предствени промените в Закона за туризма.

По време на срещата, на която присъства и министърът на туризма Николина Ангелкова, стана ясно, че общинските власти изразяват несъгласие с отпадането на прекатегоризацията, както и с частичното въвеждане на онлайн регистъра за нощувки.

„Предложеният от мен още преди години на тогавашния зам. министър Иво Маринов онлайн регистър за нощувките за радост вече е част от законовата уредба. Но бе изразено общо мнение от местната власт този регистър да бъде валиден както за местата за настаняване от клас „А”, така и за местата от клас „Б”. Друг момент, по който членовете на Националното сдружение на общините изразихме възражение, е отпадането на прекатегоризацията. Тя съществува навсякъде в Европа, за да гарантира контрол върху предлаганите в туристическите обекти услуги”, коментира темите Икономов и допълни, че НСОРБ ще внесе официално предложение със своето становище по готвените законови промени.

ИВАН ИВАНОВ

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *