Предприемчива бизнесдама прави аптека в бившия пенсионерски клуб на с. Кърналово

Собственичка на шивашка фирма в петричкото с. Кърналово реши да спаси съселяните си от необходимостта да пътуват до Петрич за елементарно лекарство, като открие аптека в селото. Славка Симонска, чиято фирма „Неон Текстил“ ЕООД шие дрехи от трикотаж на ишлеме в обособена за целта двуетажна сграда в селото и дава работа на 70 души, вече е входирала инвестиционното си намерение да направи аптеката в стария пенсионерски клуб на с. Кърналово, който фирмата й купи на търг от общината миналата година. Помещението е с площ 73.22 кв.м и след промяна на предназначението му в него ще се обособят приемно и складово помещение, изолационно предверие и санитарен възел. Дейностите, които предприемчивата бизнесдама смята да осъществява след реализация на инвестиционното предложение, е търговия с лекарствени продукти, без приготвяне на продукти по рецепта.

Симонска вече получи разрешението на РИОСВ – Благоевград, но й предстои още дълга процедура по съгласувания и получаване на разрешителни от различни здравни институции поради по-различния статут на аптеките. 

Според кмета на селото Николай Златков липсата на аптека действително е проблем за Кърналово и затова съселяните му посрещат с възторг идеята на Симонска. „Имахме една до миналата година – беше в центъра на селото, една възрастна жена работеше в нея, но явно не й беше изгодно финансово да я поддържа и замина на работа в Петрич”, обясни Златков. Според него избраното място за нова аптека е доста подходящо, защото основните й бъдещи клиенти до миналата година ходеха там всеки ден. През 2019 г. обаче общината направи нов пенсионерски клуб в третото по големина село в общината и те промениха дестинацията си към сградата на местното читалище “Гоце Делчев”, където до избухване на пандемията се събираха всеки ден. 

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *