Председателят на изборната секция в благоевградското село Покровник С. Вакашински: За първи път не се блъскахме за стол във фоайето на театъра, организацията бе много добра

За трети път съм председател на секция и в сравнение с предишните избори сега беше създадена много добра организация от общината и Районната избирателна комисия, благодарение на което нашата секция приключихме с 2 ч. по-рано и успяхме да си тръгнем в 3 ч.

Към 23.30 ч. потеглихме към зала „Яворов“ в Благоевград, където много спокойно и без напрежение изчакахме да ни извикат в сградата на театъра да предадем документите. За разлика от предишни избори на всички ни раздадоха вода и закуски, имаше много добър ред и всичко бе добре подготвено. Предишни години  се събирахме във фоайето на театъра, където нямаше места за всички, блъскахме се за столове и много от нас оставахме прави, изморени от дългото чакане. Преди нищо не ни е предлагано за възстановяване, а блъсканицата беше както във фоайето, така и после в залата и приключвахме чак към 5 часа сутринта.

Разликата сега бе съществена, бързо ни извикваха от зала „Яворов“ в сградата на театъра, където предавахме документите, като се спазваха всички изисквания за отстояние между хората. Членовете на комисията изчакваха на балкона, а ние, председателите, в салона. В сравнение с предишните избори компютрите за обработка на данните бяха значително повече, може би около 20, което също допринесе работата да спори. Около 2 часа бе изчакването в театъра, но причината за това основно бе в сложния протокол за отчитане на преференциите. По тази причина ние, както и болшинството от останалите секции, бяхме допуснали 5-6 грешки, които се наложи да бъдат поправени и заради което ни върнаха и се забави процесът на отчитане. И защото трябва да отчитаме и хубавите неща, не само да се вторачваме в лошите, поздравявам организаторите на изборния процес в Благоевград за добре свършената работа.

СИМЕОН ВАКАШИНСКИ,

председател на секция 121 в благоевградското село Покровник

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *