Председателят на НС Р. Желязков песимистично в Благоевград: Не виждам скоро АМ „Струма“ в района на Кресненското дефиле да стане готова

Предстоящата ротация на правителството и готовността на местните структури на ГЕРБ за предстоящия евровот бяха основните теми, по които в събота председателят на НС и депутат от Пиринско Росен Желязков говори пред местния политически партиен елит. Той пристигна в Благоевград на работното областно заседание на ГЕРБ с 12-членна охрана, а болшинството от присъстващите 200 партийни членове от цялата област бяха благоевградчани.

Желязков говори оптимистично за ротацията и не толкова оптимистично по „горещата“ за Югозапада тема с тунел „Железница“ и АМ „Струма“:

„Тунелът трябваше да бъде готов преди повече от 2 години. Ние отдавна чакаме пускането му, но това ще бъде частичното решение. Голямото решение ще бъде, когато се реализира магистралата в района на Кресненското дефиле. Това обаче не го виждаме в средносрочна перспектива“, подчерта той.

След срещата с актива Желязков, областният председател Андрей Новаков и част от присъствалите депутати и общински съветници бяха първите, минали пробно през ,,Железница”, който трябва да бъде пуснат в експлоатация през февруари.

„За ГЕРБ в област Благоевград е чест, че вървим рамо до рамо с Росен толкова време. Благодарности, че не спира да идва, за да обсъдим ,,какво ново”, написа Новаков в профила си, след като председателят на НС с охраната му си тръгнаха. Пред „Струма“ Новаков отрече слуховете, че след ротацията Р. Желязков ще бъде министър в новия кабинет, а на негово място в парламента ще се закълне бившият депутат и зам. областен управител Александър Мацурев от Банско.  „Изключено, Желязков ще си остане начело на НС“, категоричен беше областният председател на ГЕРБ.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *