Председателят на „Обединени за община Петрич“ Й. Каракашев напусна групата в ОбС, ще работи активно за „Глас народен“

Общинският съветник от най-младата група в ОбС – Петрич „Обединени за община Петрич“ Йордан Каракашев депозира при ОбС шефа Георги Тренчев решението си да напусне групата, на която дори беше председател. Мотиви не е посочил, освен този, че иска да има повече време за партийна работа в „Глас народен“, където беше преди това. В момента от партията на Светльо Витков в ОбС – Петрич има само 1 съветник – Велик Личков, който наскоро влезе в ОбС след мистериозното освобождаване на съветническото място от страна на водача на групата Розалин Хаджиев.

С оттеглянето на Каракашев „обединените“ в Общинския съвет остават 5-има – Пламен Чолаков и Александър Костов,  които също влязоха в ОбС от „Глас народен“, екслидерът на БСП Димитър Капитанов и колегите им от Коректно управление и развитие на община Петрич Росен Стоянов и Христо Френгов.

Според слуховете в ОбС всеки момент оттам обаче ще се отцепи и Капитанов, който е секретар на „Обединени за община Петрич“. И неговото решение ще е без официално посочен мотив, но неофициалният ще е свързан с работата му в общинското дружество   ВиК, откъдето от няколко месеца спасява уволнението си с болнични листове. Според посветени Капитанов е обещал на близки до партия ГЕРБ да напусне групата, ако запази работата си, и да спре да бъде вечната опозиция на кметската управа.

Излизането на Йордан Каракашев от групата трябва да бъде обявено официално на януарската сесия на ОбС, която до вчера още не бе насрочена.

БОРЯНА ЦОНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *