Председателят на ОбС – Благоевград Р. Тасков върна адвокат Т. Тошев за юрист на местния парламент, иска увеличение на броя на заместниците си

Адвокат Теодор Тошев е новият-стар юрист на Общински съвет – Благоевград. Той бе представен от председателя на местния парламент Радослав Тасков на пресконференция по повод днешната редовна сесия.

Т. Тошев е в благоевградската Адвокатска колегия от 2008 г., а от 2012 г. до 2020 г. бе юрист към ОбС. „Основната ми работа в ОбС е всяка законова процедура да е спазена и приложена“, каза Т. Тошев.

По искане на вр.и.д. кмет Я. Попвасилев от дневния ред на сесията най-вероятно ще отпадне точката с искане за преотреждане на терена на бившата дискотека „Романтика“ в местността Бачиново от ливада за жилищно строителство, заведение за обществено хранене и паркинг. Причина за изтеглянето не е посочена.

Сесията ще стартира с полагане на клетва от новата общинска съветничка от ПП „Партия на зелените“ Милена Камбурова. 37-г. дама е от Бургас, но от 6 г. живее в Благоевград и завършва специалност „Култура и медии“ в ЮЗУ. Омъжена е, има 4-г. дете и чака второ.

„Ще поискам промяна в състава на Председателския съвет, тъй като в момента представянето на политическите партии в него не е справедливо“, информира Р. Тасков и обясни, че от 6 групи сега има представители само на 3. Предложението му ще е Председателският съвет да се увеличи от 4-ма на 6-има души.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

2 Коментара

  1. Чавдар

    Вечните “Амбър”!Аман от тези фолклорни емигранти!Общинските съвети трябва да бъдат закрити в най-скоро време!

    Отговори
  2. Лиза Мишпека

    Таската е опитен въжеиграч и хитър подляр. С Камбата разиграха пасианса и купиха на безценица имота срещу Кауфланд, сега го дава революционно докато намаже друга благинка.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *