Председателят на ОбС-Благоевград свика извънредно заседание, новоизбраният кмет Ил. Стоянов полага клетва в сряда

Председателят на Общински съвет Благоевград – Радослав Тасков,свиква извънредно заседание на Общински съвет Благоевград. 

Тържественото заседание за полагане клетва на Илко Стоянов, като кмет на община Благоевград, ще се проведе на 14.07.2021година/сряда/ от 9.30 часа в зала „22-ри Септември”  на общината.

Общинският съвет ще заседава в присъствието на Председателя на Общинска избирателна комисия Благоевград – адв. Мартин Бусаров, Областния управител на област с административен център Благоевград –г-н Николай Шушков, ВрИД кмет на община Благоевград – г-н Ясен Попвасилев, както и кметове на населени места в община Благоевград.

На тържественото заседание е поканен да присъства и Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим.

Заседанието ще бъде при отворени врата за граждани и общественици, при спазване на необходимите противоепидемични мерки.

Представители на медиите ще могат да присъстват на определените за тях места.

Промяната в предварително обявената дата за провеждане на заседанието се налага поради  получена покана  от Националното сдружение на общините в Република България за участие в областна среща за актуализация на представителите на общините от област Благоевград в Регионалните съвети за развитие, която ще се проведе на 16.07.2021 година.

До настоящия момент в Регионалния съвет за развитие (РСР) представител на община Благоевград е инж. Румен Томов. С цел запазване на представителството в Регионалния съвет за развитие (РСР) до предстоящата на 16.07.2021 година среща следва Община Благоевград да има определен делегат в Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България, а именно г-н Илко Стоянов – кмет на община Благоевград.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *