Председателят на ОбС Хаджидимово М. Имамов-Тигъра получи властта за още 4 г.

„Тигъра ще стане пак председател, то е ясно, ние вътре на сесията работа нямаме, те да си се оправят“ – така пророкуваха вчера минути преди първата тържествена сесия в Хаджидимово двама местни, които бяха дошли в сградата на кметството да си платят кабелната телевизия. Те не можаха да се сетят как точно е името на бъдещия председател с героичен прякор, но бяха категорични, че вече не са доволни от кабелната си телевизия – плащали като пенсионери 10 лв. такса, иначе била 12 лв., но отскоро им отрязали новинарските предавания от Гоце Делчев и Благоевград и наситили каналите с турски сериали.

„Омръзнаха ни тия турски филми, ние искаме нещо от нашия край да видим“, оплака се жената, но покорно тръгна към отвореното гише да си даде лептата за сапунките.

Половин час по-късно пророчеството на двамата абонати на местната кабеларка се сбъдна – новозаклетите общински съветници на Хаджидимово наистина избраха за председател носителя на юнашкия прякор. Мехмед Имамов е на този пост от далечната 1989 г. Въпреки 30-годишния си председателски пост кратка анкета на „Струма“ сред новите общински съветници показа, че те дори не му знаят собственото име – всички го титулуваха като „г-н Имамов“. Той седна и на почетното място до областния управител Бисер Михайлов като най-възрастен съветник, за да организира собственото си преизбиране. То не беше драматично – за него гласуваха 12 съветници, а за предложения от БСП Костадин Караянев останаха само 5 гласа.

Приветствени слова към съветниците дръпнаха под формата на изявления и декларации старият-нов кмет Людмил Терзиев, издигнат от МК ДПС-НДСВ, съветничката от същата коалиция Илвие Кокударева и Костадин Лазаров от СДС. Всички си пожелаха успешен мандат.

Сред съветниците – 8 от кметската коалиция и по 3-ма от ГЕРБ, СДС и БСП, имаше и 4-има, които не попаднаха първоначално в списъка на ОИК с новоизбраниче членове на съвета. От местата си в ОбС се отказаха Атанас Воденичаров от СДС и 3-ма от управляващата в Хаджидимово Местна коалиция – Елена Гюдженова, Сюлейман Барутев и Кръстю Веселинков. Вместо тях в ОбС влязоха

Кирил Праматаров, Емел Хавальова, Димитър Пумпалов и Шейнур Моллов. И четиримата отказали се от съветнически мандат посочили „лични причини“.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *