Председателят на Окръжен съд – Благоевград К. Бельова награди талантливи ученици от 7 СУ

Председателят на Окръжен съд – Благоевград награди талантливи ученици от 7 СУ „Кузман  Шапкарев“. Като обобщение на участието си в образователната програма „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратура“ екип от 6-има ученици в 9 и 11 клас изработиха тематични плакати по „злободневни теми“, като агресията в училище, корупцията, киберпрестъпността, трафика на хора… Творбите на гимназистите, общо 10 на брой, бяха изложение във фоайето на Съдебната палата, а изложбата вчера откри лично съдия Бельова.

“Плакатите са изключително впечатляващи и въздействащи. Те отразяват аспекти от изключително важни и актуални теми и въпроси. В тях са съчетани задълбочените познания на учениците не само по информатика и математика, а и по литература, изобразително изкуство. Такива творби не могат да останат само тук, трябва  да бъдат видени от света”, каза председателят на Окръжен съд и лично се ангажира след превод на английски език на посланията да популяризира постерите в ООН /Организацията на обединените нации/ и Европейската комисия.

Гимназистите поздрави и прокурор Ивайло Филов, а на  събитието присъстваха и административният ръководител на Районен съд Вера Коева, зам. председателят на Окръжен съд Лилия Масева, родители, учители.

Самите ученици споделиха, че са създали и работили по плакатите с голямо удоволствие, а благодарение на образователната програма са обогатили познанията си и са научили важни и полезни неща

Зам. директорът на 7 СУ Ирена Стамболиева благодари за възможността да участват в образователната програма, която тя определи като изключително мотивираща за учениците. Освен гимназистите, учители и училището с грамота бе отличено и Регионалното управление на образованието, чийто представител на откриването на изложбата бе старши експертът по обществени науки, гражданско образование и религия Екатерина Текерска. След официалното откриване присъстващите разгледаха с интерес композицията от постери, а магистрати  изразиха увереност, че ползотворното сътрудничество между съдебната власт и образователните институции  ще продължи и занапред. 

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *