Председателят на Радомирския районен съд Ивета Такова кандидат за втори мандат

Мандатът на председателя на Районен съд – Радомир Ивета Такова изтича на 25 юли т.г. Тя ръководи правосъдната институция в продължение на 5 години, съдия е обаче от 2000 година, веднага след дипломирането от Юридическия факултет на Софийския университет. В радомирския съд е от 18 години.

На своето заседание тази седмица Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет определи Ивета Такова да продължи да бъде изпълняващ функциите „административен ръководител – председател“ на съда, считано от 26 юли 2021 г., до встъпване в длъжност на нов административен ръководител.

Ивета Такова е кандидат за втори мандат като ръководител на Районния съд в Радомир, неин конкурент е колегата й от същия съд Антон Игнатов. В момента в Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет тече процедура по атестиране на кандидатите, след което ще се явят на събеседване.

Резултатите на Радомирския районен съд са отлични и са благодарение на общите усилия и отговорната работа на съдиите, съдебните служители, на целия състав на съда, твърди Такова.

Ивета Такова е кандидат и за единственото свободно място за съдия в Административен съд – Перник. Там за мястото са подали документи във ВСС над 6-има души само от Пернишкия съдебен окръг.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *