Топ теми

Председателят на съда в Падуа Серджо Фусаро изкара стаж в Петрич

Председателят на съда в Падуа Серджо Фусаро обмени опит с петрички магистрати. В продължение на една седмица административният ръководител на едно от най-големите италиански съдилища се запозна детайлно с дейността на Районен съд – Петрич, посети всички служби, присъства на заседания и проведе срещи със съдии и адвокати, в рамките на които се обсъдиха различията между съдебните системи на двете държави.

Италианският магистрат остана впечатлен от професионализма и чудесната работна среда в новата Съдебна палата в Петрич. Извън служебните програма домакините осигуриха възможност на своя колега да се запознае с красотите на региона, в това число Мелник и Роженският манастир. Основен гид при разглеждане на забележителностите беше шефката на съда Мая Банчева, която говори перфектно френски, а резервен –  адвокат Петя Хантова, която е на „ти“ както с френския, така и с италианския.

Визитата на съдия Фусаро бе осъществена по линия на международния обмен на магистрати в ЕС и бе втора по рода си, след като преди това съдия Мая Банчева премина стаж в съда в Падуа. Именно създадените добри взаимоотношения между двете съдилища е причината Серджо Фусаро да предпочете да проведе стажа си в България.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *