Предсрочни парламентарни избори в Южна Корея

В Южна Корея започна гласуване за предсрочни избори за Национално събрание (парламент). Според Централната избирателна комисия, на 10 и 11 април от 6:00 до 18:00 часа в цялата страна ще бъдат отворени 3 508 избирателни секции, предава БГНЕС.

В условията на пандемията от коронавирус основният приоритет на ЦИК е да гарантира безопасността на гласоподавателите. Настоятелно се препоръчва да отидат до урните със защитни маски. На опашките за за бюлетини и в кабините за гласуване хората трябва да бъдат на разстояние поне един метър един от друг. Могат да влязат в кабината само с гумени ръкавици и след дезинфекция на ръцете.

На входа на всички секции измерват температурата с помощта на термокамери или безконтактни термометри. Избирателите със симптоми на респираторно заболяване или с температура над 37,5 се изпращат в специално оборудвани зони. Те се намират в осем болници за пациенти с коронавирусна инфекция.

Към 7:00 ч. българско време са гласували повече от един и половина процента от имащите право на глас.

Броят на новите случаи на коронавирусна инфекция в Южна Корея възлиза на 27 души през изминалия ден. Това е най-малката цифра от 20 февруари.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *