Представителят на Комисията за защита от дискриминация Д. Димитров: Дворът около офиса в Благоевград е потънал в бурени, могат да плъзнат влечуги и зарази…

Къщата, в която се намира офисът на Комисията за защита от дискриминация в Благоевград, е потънала в бурени и коприва. Саморасляците са превзели двора на сградата на ул. „Митрополит Борис” 18 и така са избуяли след дъждовете, че мястото е потенциален развъдник на змии и гущери. За това сигнализира регионалният представител на КЗД Димитър Димитров, който преди половин година бе назначен на вакантното място. Бившият директор на Цигарената фабрика и областен лидер на СДС се придвижва пеша или с мотора си до работното си място. Една от трите стаи в къщата ползва за служебен кабинет, другите две са заключени.


Д. Димитров показва потъналия в бурени двор пред офиса на КЗД – Благоевгради мотора, с който се придвижва до работното място

„Мястото е занемарено, след като две години никой не е работил. Къщата е на областната управа, но би трябвало да се поддържа от фирмата по чистота. Няколко пъти съм отправял устни молби към кмета и зам. кмета, обещаха да изпратят служители от общинската фирма да почистят, но не го изпълниха. Само с обещания не става. Трябва да се премахнат бурените и копривата, защото могат да плъзнат влечуги и зарази. Тук идват хора от цялата Благоевградска област да подават сигнали срещу дискриминация и не е редно дворът да е в това състояние”, заяви за „Струма“ Димитър Димитров.

В създалата се ситуация не само гражданите, но и той самият няма нормален достъп до работното си място. А голяма част от сигналите до Комисията за защита от дискриминация са свързани именно с липсата на нормален достъп на лица с увреждания до различни обществени сгради. Потърсихме за коментар управителя на общинската фирма „Биострой“ Васил Бачев, който заяви:

„До мен не е постъпвало искане за почистване на това дворно място. Нямаме и такова задължение, тъй като не е тротоар, но ще изпратя колеги да огледат и да свършат работа”, увери шефът на фирмата по чистота.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

  1. Факт

    Вместо да си изчистите двора за половин ден, ревете пред медиите, за да видят всички, че не ставате за нищо! Какви хора ни представляват,ей! Тия кой ще ги смени?

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *