Представителят на Toyota и Lexus за Югозападна България Васил Новоселски организира първия в Благоевград тест драйв на най-новите луксозни хибридни автомобили Lexus

Оторизираният представител на Toyota и Lexus за Югозападна България Васил Новоселски организира вчера в комплекс “Монца” първия в Благоевград тест драйв на най-новите луксозни хибридни автомобили Lexus. Той покани ценители в шоурума на Toyota край Благоевград и накара присъстващите да се почувстват специални с решението си да направи презентациите на най-новите лукс автомобили Lexus RX450h, NX 300h и LS500h пред малки групи, за да отговори максимално изчерпателно на всички въпроси преди пробното шофиране.
“От петък, когато стартирахме акцията, имаме продадени три автомобила, но ми се иска хората да научат повече за хибридната технология, която прилага Lexus и Toyota, за да се развиват избирателните способности на клиентите”, обясни Васил Новоселски и посочи още важни детайли: “Хибридната технология в Toyota е пето поколение, а това говори за изключителен опит. Всеки хибриден модел Lexus е САМОЗАРЯДЕН ПЪЛЕН ХИБРИД, защото може да се задвижва само чрез електромоторите, само чрез бензиновия двигател или /най-често/ чрез двата агрегата едновременно. Хибридната система Lexus Hybrid Drive интелигентно съчетава тези два енергийни източника, за да осигури оптимално и ефективно задвижване във всяка ситуация. Това е една съвършена технология, която съчетава удивителна спортна динамика и впечатляващо нисък разход на гориво. Мощните електромотори гарантират прилив на 650 волта чист адреналин, изумително ускорение и еластичност при всяка скорост, а съвършената тишина и плавност на хибридите Lexus нямат аналог! Хибридите на Lexus са с впечатляващо ниски експлоатационни разходи. Хибридното задвижване на Lexus представлява високотехнологична, но в същото време гениално проста, устойчива и надеждна система с минимална поддръжка. В нея липсват чувствителни на износване елементи като съединител, скоростна кутия с предавки, ангренажен ремък, хидравлика, алтернатор, стартер, дизелови дюзи, турбо и т.н. Двигателят с вътрешно горене работи в изключително разтоварен режим по цикъл на Аткинсън с обикновен бензин 95, поради което на практика няма вероятност за повреда от нискокачествено гориво. Спирачните накладки се износват два пъти по-бавно от конвенционалните автомобили благодарение на регенеративното спиране. Хибридите Lexus са синоним на легендарно качество, здравина и надеждност, свидетелство за което са множеството награди за издръжливост и продажбата на над 1,5 милиона хибрида Lexus и над 11 милиона хибрида с марките Toyota и Lexus, които се движат по пътищата на планетата. Хибридната батерия никога не се нуждае от презареждане или поддръжка, лека е, заема минимално място, без да отнема от багажното пространство и е проектирана да издържа над 10 години”, обясни Васил Новоселски.
В моделите от 2018 година, подчерта представителят на Toyota и Lexus за Югозападна България, е вградена и Lexus Safety System – система за безопасност, която предупреждава при умора на водача, регистрира пътни знаци, разпознава пешеходци, спомага за избягване на сблъсък с автоматична аварийна спирачка и др.
Представителството на Toyota в Благоевград – “МОНЦА” ООД, е два пъти победител в паневропейското състезание за наградата ИЧИБАН за пълна удовлетвореност на клиентите. То е постигнало отлични резултати по отношение на клиентската удовлетвореност както в продажбената, така и в следпродажбената дейност за България след старателен подбор при строги критерии, заложени в стандартите на компанията измежду 2600 дилъри на Тойота в Европа.
Всички хибридни модели Lexus в България се предлагат с комплексна гаранция от 6 години, или 200 000 км, включваща дори елементите на окачването и безплатен заместващ автомобил при гаранционни случаи за неограничено време. Специално внимание към клиентите на Lexus е напълно безплатното пълно периодично техническо обслужване на автомобила за тези 6 г., или 100 000 км през интервал 15 000 км, или 1 г. включително двигателни и трансмисионни масла, спирачна течност, маслен, въздушен и поленов филтър, запалителни свещи, диагностика, 2 комплекта предни и 1 комплект задни спирачни накладки, 3 комплекта пера за чистачки и всички светлини. Гаранцията на хибридната батерия е 10 години, а сервизното обслужване – от врата до врата.
“1500 автомобила Lexus има в България, всяка година се вкарват по двеста, но от догодина ще са 300, защото имаме 2 нови модела: UX 250h е новият ни компактен SUV модел, аналогът му на Toyota е CH-R. Вторият ще бъде дълга лимузина, ES 300h, която досега 25 г. се предлагаше извън ЕС”, съобщи Иван Антров, представител на Lexus за Румъния и България и допълни: “Lexus има 10 модела и всеки от тях е хибрид. Няма друга марка в света, дори Toyota, на която 100 % от гамата е хибридна. Преди 14 г. през 2004 Lexus създаде първия хибриден автомобил, оттогава произведе 85 % от всички луксозни хибриди в света. През годините, в които конкурентите ни залагат на дизел, на конвенционални технологии, още тогава Lexus работи в тази посока. И нещата не са статични, развиват се в посока на водородно задвижване, чисти електромобили и т.н. Хибридите са друг начин на придвижване, не казвам по- добър или по-лош, но със сигурност по-добре подготвен за бъдещето от настоящите технологии. Lexus като луксозна марка се стреми да съчетава несъвместими неща – на едно място лукс, икономия, динамика, опазване на околната среда, без да се прави компромис с нито един от тези сегменти. В отговор на често задаван въпрос за електромобили с марката Lexus – да, ще имаме и електромобили, когато пазарът има нужда от тях и инфраструктурата е готова, но в момента хибридът дава всичко, което взискателният клиент очаква. Друго, което може би не се знае, е, че Lexus е четвъртата по големина луксозна автомобилна марка в света. В Европа е много трудно Lexus да достигне тези нива, в другите континенти е Топ 3, а в Щатите е номер 1. Любопитно е, че България е в Топ 3 по пазарен дял на Lexus в ЕС от 3-4 години. И това е благодарение на много сериозната дилърска мрежа на Тoyota”, каза регионалният мениджър Иван Антров и заключи: “Когато човек купи хибрид, разходите свършват!”.
Представителят на Toyota за Югозапада Васил Новоселски посочи, че причината цените на автомобилите с тази марка и след гаранционния срок до 10 години да остават високи е, че качествата и износоустойчивостта им не са се променили. Той разкри, че до момента в България гаранционен ремонт на хибрид Lexus няма.
Заради спецификата на българския пазар и нетърпението на клиентите да чакат доставка, от представителството на “Тойота Балкани” се стараят да имат в наличност всички модели и цветове както на автомобилите с марка Toyota, така и на луксозния клас Lexus. При покупка на някои от моделите има възможност за ползване на данъчен кредит.
Амбицията на В. Новоселски е по няколко пъти годишно да организира тест драйв на Lexus за ценители.
Подготви
ДИМИТРИНА АСЕНОВА

За въпроси и информация относно автомобилите може да се обърнете към търговския отдел на фирма МОНЦА – Благоевград на телефони: 073 88 57 00, 073 88 56 77 и 0878 647052 .
Вярваме, че всеки клиент заслужава съвършена грижа!

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *