Топ теми

Представления, балони, награди и концерти подари община Благоевград на хлапетата в Деня на детето

Стотици балони, специални награди и много представления и концерти подари община Благоевград на хлапетата в Дена на детето. Празникът започна вчера още в 9 часа от Регионалната библиотека, където за любознателните бе организирана „екскурзия“ по всички зали и етажи с начална спирка новооткритата изложба на книги и финал на зелените площи пред входа, където  бе изнесена читалня за най-малките любители на книгите. Малко по-късно пред Младежкия дом талантливи художници от Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград започнаха да правят обща творба, всеки нарисува своето слънчице върху дълго платно, което бе окачено на  фасадата на Младежкия дом.

В Регионалния исторически музей се откри изложба на игри и играчки през вековете, а в откритата занималня децата можеха да се преобразят и пременят в дрехите на различни герои. Празничният концерт на площад „Македония” откри вр.и.д. кмет Ясен Попвасилев, който по-късно раздаде и наградите, изтеглени в томбола – топки, раници, тротинетки и едно колело. Малки и големи аплодираха ентусиазираните изпълнения на Танцово студио „Дежа Вю“, Танцова формация „Астра“, мажоретките от „Бижу“, вокално студио „Фа диез“, музикално училище „Престо“, Клуб по спортни танци „Силвана денс“ , ансамблите „Пиринче“ и „Пиринска китка“ и балетните формации „ Кроазе“ и „Релеве“.

Две парти агенции бяха организирали шоупрограми с много и различни ателиета и повече от половината хлапета на площада си тръгнаха весело гримирани, а актьори, маскирани като любими герои от приказки и филми, подаряваха балони на всички малчугани. Следобеда Градската художествена галерия стана арена за надпревара на най-добрите малки  художници в конкурса „Аз рисувам моя роден град“, а любителите на театъра гледаха „Пинокио“ в драматичния театър, а по-късно вечерта и във физкултурния салон на Четвърто училище в кв. „Грамада“.

Децата в кварталите „Струмско“, „Еленово“ и „Освобождение“ се забавляваха на представлението на  актрисата Жанет Керанова „Мечтата на духчето“, а ценителите на класическата музика се насладиха на премиерата на „Капелмайсторът“ на Камерна опера, представена в камерната им зала.

През целия ден въженият парк на Бачиново беше без пари за любителите на катеренето, там имаше и много игри и забавления по всякакви спортове.

Детските празници продължават до края на седмицата със спортни забавни игри и концерти в целия град.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *