HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Предстои ви пътуване със самолет! НИКОГА не поръчвайте тази напитка

Пиенето на много течности по време на полет изглежда разумно, но има една напитка, която членовете на екипажа никога не биха поръчали, докато са на борда, и това е водата.

Стюардеса разкрива пред Business Insider, че никога не трябва да пиете чешмяна вода по време на полет, защото малката мръсна тайна е, че тя може да е доста замърсена. „Стюардесите никога не пият гореща вода в самолета. Те не пият чисто кафе, нито пък чист чай“, разказва стюардесата.

Причината е, че макар резервоарите за вода да се почистват, никога не се знае кога и колко често. В резултат на това не е сигурно колко чиста е водата в определен момент, така че по-добре стойте настрана от нея, независимо дали е студена или гореща, освен ако не е бутилирана.

Думите на стюардесата са подкрепени и от Асоциацията на стюардите и стюардесите (CWA) в САЩ. „Водата на борда се регулира от Агенцията за опазване на околната среда, за да се гарантира, че е безопасна за пиене в самолета. Асоциацията на стюардите и стюардесите настояваше за тази регулация повече от 15 години. Тя дава подробни указания на авиокомпаниите колко често трябва да тестват водата и да мият резервоарите. Но ние смятаме, че правилата не са достатъчно строги и не се прилагат по задоволителен начин“.

Неотдавнашо изследване установи, че 12% от пътническите самолети в САЩ, или един на всеки десет, е имал поне един положителен тест за бактерията колиформ, откривана в човешките изпражнения.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *