Президентът към новите депутати: Наследявате една институция в дълбока криза

Президентът Румен Радев направи обръщение в началото на първото заседание на новото – 45-о Народно събрание.

“Първо искам да се обърна към вас, народните представители, и да ви поздравя с високоотговорната мисия, която българските избиратели ви възложиха – да представлявате народа, да отстоявате неговите права и интереси, да сбъднете неговите въжделения”, обърна се държавният глава към депутатите, които минути преди това се заклеха.

“За мнозина тук това е първа изборна длъжност. Винаги ще се намери някой, който да ви упрекне в липсата на опит. Чувах същото и когато се пуснах в президентската надпревара през 2016 г. Чувам го и сега. Това не бива да ви обезсърчава”, каза още Радев.

По думите му в политиката някой виждат търгуване с националния интерес.

“Вие наследявате една институция в дълбока криза. С вота си избирателите отхвърлиха това разбиране за политиката. Те поискаха нови хора. Избраха вас. Никой не е безгрешен, но онези, чието политическо битие започва сега, имат шанса да запишат на общественото поприще една красива глава в своите биографии. За това приемете липсата на опит като възможност. В тази зала има достойни политици с парламентарно минало, които в предишните мандати отстояваха парламентаризма. Уважаеми, госпожи и господа, от вас зависи новото Народно събрание да заработи професионално и почтено”, каза още Радев.

И подчерта, че парламентът трябва да предприеме незабавни мерки за промени на Изборния закон.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *