Президентът на АУБ Д. Еванс с искане към община Благоевград : Да се санира сградата на бившия Партиен дом и да се ремонтират алеите в района на кампуса

В Бюджет 2021 на община Благоевград да се заделят средства за саниране на сградата на площад „Г. Измирлиев“, която се ползва съвместно от Американския и Югозападния университет, настоява с писмо до кметския екип президентът на US вуза Дейвид Еванс. Той отбелязва, че са за ремонт асфалтовата алея при университетския кампус от ул. „Дж. Баучер“ до бул. „Св. Димитър Солунски“, която в няколко участъка е компрометирана от корените на дърветата, иска и поставяне на предпазен парапет на подпорната стена на р. Благоевградска Бистрица, монтаж на осветление и подмяна на кошчетата за отпадъци. Президентът на АУБ настоява още общината да ремонтира ул. „Свобода Бъчварова“ в района на студентските им общежития и тротоара, както и да се подменят контейнерите за смет по същата улица, които са силно амортизирани.

Припомняме, че почти същите искания преди няколко месеца постави в писмо до Общинската администрация  и оперативният директор на частния US вуз в Благоевград Тодор Тодоров.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

2 Коментара

  1. Фани

    Защо не си ЕПМ? Когато довършите тполейбусната мрежа в Благоевград и направите нова болница, както обещахте преди да се настаните БЕЗ ПАРИ в БЛАГОЕВГРАД, тогава ще искате такива неща? Нещастни Янки. до кога ще ви търпим в Благоевград, само да искате и да не давате нища на града…Освен дрога и алкохол, какво друго предлагате на хората от Благоевград? Преди вашето нахлуване в града нямаше толкова зависими от дрога и алкохол! Да се махате от тук.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *