Президентът на БФ Таекуон-до М. Богданов с приз „Златен пояс“ за цялостен принос

Президентът на Българската федерация по таекуон-до ITF Марио Богданов е тазгодишният носител на приза за цялостен принос в развитието на азиатския спорт. За трета поредна година Националната асоциация на бойните спортове (НСБС) връчи наградите „Златен пояс“. В 12-те федерация, членки на организацията, броят на състезателите надхвърля 40 000. Заради строгите епидемични мерки галавечерта се проведе онлайн. Поради неотложен ангажимент първият човек на родното таекуон-до и вицешеф на световната централа не успя да приеме отличието лично. Поради липсата на международни прояви БФТ не излъчи най-добрите за годината.

Кикбоксьорът Иван Кръстанов грабна „Златен пояс-2020“ за най-добър спортист при мъжете. Победителят е многократен медалист от международни турнири, носител на 3 златни медала от един от петте най-големи турнира в Европа „Athens Challenge“ в 3 различни категории. Печели и 5 златни отличия от Европейската купа „Карволац“ в Хърватия  в пет различни стила. В колекцията си прибави и 7 титли от държавните първенства в трите стила на татами и един на ринг.

За втора поредна година при дамите триумфира Мария Оряшкова, която взе рекордна шеста световна титла по самбо в кат. 80 кг на шампионата на планетата в Сърбия. Тя е и 9-кратна европейска шампионка. В момента е на лагер с националния отбор по борба, който се готви за олимпийските игри в Токио догодина.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *