Президентът на „Марек“ в конфликт с феновете заради директор

Президентът на новака в професионалния футбол Цветан Видински влезе в конфликт с групата фенове, обявили се срещу назначението за директор на школата на Янек Кючуков. Бившият защитник, с близо 180 мача в елита и 20 гола, се оказа нежелан на родна почва за неизвестен брой ултраси, излезли с протест от името на Клуба на привържениците, под който се мъдри подписа само на един техен представител – Веселин Дангов. Недоволните наблягат в позицията си на съмнения за уредени мачове по времето, когато номинираният за шеф на ДЮШ беше в управата на любимия отбор, но срещнаха твърдия отказ на силния човек на „Бончук“ в момента.

Янек Кючуков

„Нямам никакво намерение да преосмислям решението си. Янек встъпва в длъжност от 1 юли, а изборът е изцяло заради професионализма му и заради убедеността ми, че става за тази работа. Искам да напомня, че се нуждаем от треньори с лиценз „А“, какъвто малцина в града ни притежават, а завишените изисквания във Втора лига ни задължават да имаме“, категоричен е Цв. Видински.

Ето какво е написано във фенското послание: „Ние, привържениците на ФК „Марек 1915“, остро реагираме срещу готвеното назначение на г-н Янек Кючуков за директор на ДЮШ /детско-юношеската школа/ на клуба. Не сме съгласни с това предстоящо назначение, поради това, че когато същият заемаше длъжността на изп. директор на ФК „Марек 1915“, допусна върху клуба да паднат съмнения за уредени мачове, при юношите до 19 години, състезаващи се в Елитната група до 19 години. Вследствие на това обстоятелство от отбора бяха отстранени трима играчи на юношеския отбор. Същият в момента провежда тренировки на деца в ОУ „Климент Охридски“, които деца впоследствие чрез ФК „Марек 1915“ ги води по турнири в София. С тази декларация изразяваме нашето категорично несъгласие с предстоящото назначение на г-н Янек Кючуков за директор на ДЮШ /детско-юношеската школа/ на клуба“. /декларацията публикуваме без редакторска намеса/

МАРТИН СТОЙЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *