Президентът на Професионалната футболна лига е новият ректор на Колежа по туризъм, проф. В. Жечев стана президент на Висшия колежански борд

Доц. д-р Стефан Капралов е новият ректор на Колежа по туризъм в Благоевград. Той сменя на поста проф. Васил Жечев, който ръководи частното висше училище максималните възможни по закон два поредни мандата и няма право на трети. Решението бе взето от общото събрание на колежа, което се проведе завчера в Благоевград след изтичане на мандата на досегашното ръководство.

Доц. Капралов е президент на Професионалната футболна лига у нас. Той преподава спорт и туризъм в Катедрата по туризъм на благоевградския колеж от 7 години и на практика е във вуза от началото на първия управленски мандат на проф. Жечев.

Общото събрание на Колежа по туризъм реши да се създаде нова структура във висшето училище – Висш колежански борд, която сменя общото събрание. За президент на новата структура бе избран проф. Жечев, а за вицепрезиденти – проф. Мария Кичева и доц. Тодор Радев.

Двама заместници ще помагат на новия ректор в работата, това са проф. Мария Станкова, която преподава и в Стопанския факултет на ЮЗУ, и доц. Георги Матеев, досегашен шеф на катедра „Туризъм“ и председател на общото събрание.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Putko Mafani

    Абе тупани от “Струма”, не се ли научихте, че колежите нямат ректор, а се ръководят от ДИРЕКТОР!!! А иначе т.нар. “проф.” Жечев е видял от инч-хай Мирчев номера за несменяем шеф и май ще успее с частния кошер за пари за разлика от Мирчов, който настъпи мотиката с държавния ЮЗУ при опита си да стане “президент” и сега духа супата…

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *