Президентът Радев с обръщение към нацията

Преходът започна с мутрите и ще приключи с изхвърлянето им от властта. Това каза държавният глава Румен Радев дава в обръщение към нацията от “Дондуков” 2.

“Вече седмица хиляди българи са по площадите с искане за оставката на правителството и главния прокурор. Излезлите да протестират в различни градове са доказателство, че протестът обединява всички възрасти и социални категории. Младото поколение върна надеждата за бъдещето на България”.

По думите му мафията се храни от страха и апатията.

Мобилизацията българите е израз на националния консенсус Антимафия.

Тази мобилизация е огромен исторически капитал, който може да промени бъдещето. не е притежание на никой лидер или партия, а на целия български народ.

Това, което става днес на улиците е достояни на всички граждани, които отстояват своето бъдеще. Трябва да си даваме сметка, че мафията се храни от страха и апатията.

Днес нашата борба за справедливост и свобода е в ръцете именно на хората от протеста. Това е общата ни кауза. Оскърбителните внушения, че хилядите българи по площадите са платени и манипулирани, издават арогантност, политическо безсилие и интригите на задкулисието.

Никога народът ни не е бил по-единен в искането си за законност, в смелостта си да бъде актьор, а не зрител на собствения си живот. Никога не е бил по-зрял в решителността си с постоянство, без насилие да върне държавата си.

Да бъдем единни, за да не допуснем егоизма и външни сили да внасят разединение в редиците.

Сметките на кабинета и главния прокурор да оцелеят с внушения и интриги, отказът да се чуе гласът на България, само удължават кризата. Доверието е загубено.

Радев отново призова полицията и протестиращите за ненасилие. Да не се опорочават справедливите искания на гражданите и да се разпилява енергията за промяна.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *