Президентът Радев обяви министрите в служебния кабинет

Президентът Румен Радев подписа указа за служебен кабинет

Служебен министър-председател ще бъде ген. Стефан Янев – секретар по сигурност и отбрана на Президента. Янев е български офицер, бригаден генерал, служебен вицепремиер и служебен министър на отбраната в кабинета на Огнян Герджиков.  

Министерството на вътрешните работи се поема от Бойко Рашков – бивш директор на Националната следствена служба. Той ще бъде и служебен заместник министър- председател по обществен ред и сигурност. 

Правосъден министър ще бъде Янаки Стоилов от БСП

Министър на отбраната става Георги Панайотов – бившият посланик на България в ООН.

Здравното министерство се оглавява от гастроентеролога д-р. Стойчо Кацаров – основател на Центъра за защита на правата в здравеопазването и негов председател. 

Министерството на икономиката в служебното правителство се оглавява от Кирил Петков – икономист. Той е един от основатели на Центъра за Икономически Стратегии и Конкурентоспособност, афилииран с Харвардския университет. 

Асен Василев оглавява служебното министерство на финансите. Той беше министър на икономиката, енергетиката и туризма в състава на служебното правителство на Марин Райков. 

Външен министър в служебното правителство ще е посланикът ни в Дания Светлан Стоев

Стела Балтова оглавява министерството на туризма. Тя беше служебен министър на туризма и в правителството на Огнян Герджиков.

Земеделското министерство в служебния кабинет се оглавява от Христо Бозуков. Той беше министър на земеделието и храните в служебното правителство на Огнян Герджиков. 

Гълъб Донев поема социалното министерство. Той беше министър на труда и социалната политика и в служебното правителство на Огнян Герджиков

Министъра на културата в служебния кабинет ще е проф. Велислав Минеков. Той е един от основните в Отровното трио, но не влезе в парламента и се разграничи от Арман Бабикян и Николай Хаджигенов.  

Министерството на образованието и науката – от проф. Николай Денков. Той също заема поста министър на образованието и науката в служебното правителство на Огнян Герджиков.

С друг свой указ президентът Румен Радев разпуска 45-ото Народно събрание на 12 май 2021 г.

Държавният глава насрочва произвеждането на парламентарни избори на 11 юли 2021 г. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *