Топ теми

Президентът Румен Радев – под принудителна карантина

Президентът Румен Радев – под принудителна карантина заради контакт със заразен. Делегацията на държавния глава се върна предсрочно от посещение в Естония.

Заразеният, с когото Радев е общувал, е новият началник на Военновъздушните сили – ген. Димитър Петров. Последното публично събитие на ген. Петров и президента Радев беше в петък на празника на ВВС. Там беше и министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Пред NOBA той потвърди, че се е самоизолирал след този контакт.

„Президентът е български гражданин, като всички останали. Към него ще бъдат приложени нормативните разпоредби, каквито са към момента”, заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов.

„Президентът е български гражданин, като всички останали. Към него ще бъдат приложени нормативните разпоредби, каквито са към момента”, заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов. „В момента, в който кацне в България, ще бъде в обхвата на заповедта като контактно лице. Той ще бъде поставен под карантина. На летището ще му бъде предложено да му се направи PCR тест и докато излязат резултатите, ще е под карантина”, обясни проф. Ангелов.

Същото ще важи за целия екипаж.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *