Президентът ще направи обръщение към нацията

Президентът Румен Радев ще направи обръщение към нацията на 11 април, в 17.00 часа на „Дондуков“ 2, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Очаква се в обръщението си той да засегне темата за избирателните права на българите в чужбина.

Миналата седмица бе публикуван за обществено обсъждане и впоследствие оттеглен проект за законови промени, които предвиждаха уседналост на всички избори и произтичащи от това ограничения на избирателните права на българите, живеещи в чужбина. На Цветница стана ясно, че Радев смята да засегне темата за избирателните права на българите в чужбина в обръщение към нацията. “Ще имаме време за тези дебати, най-важното е, че има вече начало на този дебат. Ще дам подробно своите мотиви в обръщение към нацията”, заяви президентът в неделя при неофициалното си посещение в Ловеч в отговор на въпрос дали българите в чужбина трябва да гласуват или да бъдат ограничени правата им.

Проектът за законови промени, публикуван за обществено обсъждане, предизвика бурни реакции и бе оттеглен от правосъдното министерство в сряда миналата седмица. Заради публикуването на проекта за обществено обсъждане бе уволнен служител на ведомството.

Според министъра на правосъдието Мария Павлова Любомир Талев е направил това, без да го съгласува с нея.

Талев твърди, че текстовете са писани под настояване на президентството.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *