Президентът: Ще поканя Владимир Путин у нас догодина

„В най-скоро време ще имам разговор с руския президент Владимир Путин и ще го поканя за 140-годишнината от Освобождението на България. Има много въпроси които трябва да разгледаме, освен уважението към историята. Нямам намерение да правя компромис с историята заради обсесията на шепа изпаднали депутати”, заяви президентът Румен Радев в специалното студио „Питай президента”.

По думите му санкциите срещу Русия вредят.

„С удоволствие ще подкрепя всеки акт на отмяна на тези санкции, но нека е ясно – президентът самостоятелно не може да инициира такъв акт”, добави той.

Механизмите в ЕС също са такива, че дори една държава може да инициира такъв акт, но рано или късно ще се случи, смята Радев.

Президентът заяви, че поддържа делови отношения с лидера на БСП Корнелия Нинова, но се чуват рядко.

На въпрос дали му влияе БСП, Радев отвърна, че обсесията на някои медии с това вече е омръзнала.

„Не, не ми влияе БСП, но аз ще остана задължен на Нинова, защото тя беше човекът, който издигна моята кандидатура. Ще остана задължен на тези 2 млн. българи, които гласуваха за мен”, заяви още той.

За отношенията си с премиера Борисов заяви, че са делови и конструктивни отношения, но не може да пропусне недоумението от някои направени назначения, най-скандалното което било това на Георги Костов като шеф на митниците.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *