HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

ПЪЛНЯТ ДЖОБОВЕТЕ НА УЧИТЕЛИТЕ В ЮГОЗАПАДА! Вижте какво се договориха кмет и синдикати

По 35 лв. за класно ръководство, което е с 5 лева повече от договореното на национално ниво, ще получават учителите в община Благоевград. Това договориха синдикати и общинско ръководство с подписания вчера от кмета Атанас Камбитов и синдикалните лидери Бонка Ичкова и Ирина Андонова общински колективен трудов договор /КТД/. Той влиза в сила със задна дата от 1 януари.

Учителите и обслужващият персонал в системата на образованието в община Благоевград, включително и в центровете, ще взимат по 2 лв. повече за професионално-квалификационната си степен /ПКС/ от националното рамково споразумение, а лекторските часове ще се плащат по 7 лв, с лев по-скъпо от договореното за страната. Ново в подписания вчера общински КТД е и заплащането на помощник-възпитателите в детските градини за работа с деца със специални образователни потребности. Те ще получават допълнително по 20 лв., колкото се дават на учителите за същата работа. Остава в сила договореното и в стария КТД – педагозите да ползват допълнително 2 дни платен годишен отпуск, а непедагогическият персонал – по 4 дни.

Другата добра новина от кметството е, че вчера официално в Инспекцията по труда бе регистрирано увеличението със 100 лв. на заплатите на медицинските сестри в училищата и детските заведения в общината. Така медсестрите, работещи в системата на образованието, ще получават по 700 лв. заплата, която заради проточилите се преговори ще влезе в сила със задна дата от 1 април.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Пълен джоб

    ” Журналистите”,успокоихте ли се ,а ? Учителите ще продължат да ви дават безплатни уроци по езикова култура, както и досега. Особено на нуждаещите се от “речните” медии .

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *