Прекратиха договора на д-р З. Тодорова в Спешен център – Бобов дол, притеснена, тя обяви: Гледах 4 деца, не ми достига стаж за пенсия, изплащам и кредит от 30 000 лв.

Д-р Зорка Тодорова от Спешен център в Бобов дол получи вчера заповед за прекратяване на трудовите правоотношения поради пенсиониране и веднага обяви за продан вилата си в дупнишкото село Червен брег, купена с кредит. Д-р Тодорова е била изненадана от заповедта, връчена й лично от директора на Спешен център – Кюстендил д-р Албена Рапатинска.

Лекарката сподели пред „Струма” притесненията си от неочакваното за нея освобождаване от работа в Спешен център. “Аз съм на 72 г., но нямам необходимия стаж за пенсиониране и се налага да поработя още няколко години. Ще търся справедливост от съда. До момента съм натрупала 30 г. стаж, имах 4 деца и се грижех за тях, не можех да работя. За нещастие едното почина. Ако сега се пенсионирам, ще получавам 130 лв. социална пенсия, а изплащам кредит от 30 000 лв. Имах неблагоразумието преди 6-7 г. да изтегля голям заем и купих къща в с. Червен брег за 26 000 лв. Направих подобрения, но сега се налага да я продам, иначе ще затъна в дългове към банката кредитор”, обясни д-р Тодорова.

Както “Струма” писа, заплатата на лекарите в спешните центрове стартира от 1100 лв. за млад специалист. Преди няколко дни д-р Албена Рапатинска заяви пред репортер на “Струма”, че уволненията на персонала във филиалите на спешните центрове в Кюстендилска област не са на база възраст, а с цел повишаване качеството на работа.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

  1. Донки Хот

    Ама на 72 г. и да иска още да лекува? Та тая е за памперси, може и да навреди! Щом до тази възраст не си е отработила трудов стаж, какво иска?

    Отговор
  2. Заключение

    А младите лекари да я чакат да си изплати вилата ли? Че тя и апартамент може да си купи с ипотека…

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *