Прекратяват договора на шефа на топлоцентралата в Банско Д. Мунин, мястото му заема бившият експерт по земеделие Т. Тренчев

Прекратяване на договора за управление на шефа на  общинското дружество „Топлоснабдяване Банско” ЕООД Димитър Мунин ще бъде гласувано на предстоящата сесия на местния парламент в курорта. Новината потвърди председателят на ОбС Димитър Русков, който допълни, че на предстоящото заседание ще бъде гласувано още постът временно, до провеждане на конкурс, да заеме Тодор Тренчев, който до 2017 година работеше като експерт в Общинската служба по земеделие в курорта.  Димитър Мунин  вече е депозирал молба за прекратяване на договора му за управление и се очаква тя да бъде уважена от местния парламент. 

Местната топлоцентрала в Банско бе взета под наем от администрацията от стария й собственик „Темно“ ЕООД през 2018 година, а през тази по решение на Общинския съвет договорът бе удължен, както и договорът за управление на управителя Д. Мунин. На същото заседание председателят на ОбС Димитър Русков, тогава общински съветник, поиска  да бъде представен на комисията по бюджет и финанси подробен доклад за състоянието на дружеството и анализ за изминалата година, както и бизнес план за следващата. Искането бе направено, за да се види финансовото му състояние и заради отчетените загуби от 160 000 лева през предходната година, които бяха дебатирани на заседание на ОбС два месеца по-рано. Малко след  придобиването му община Банско подпомогна предприятието с  200 000 лева. И в момента по информация на медията ни финансовото състояние на топлоцентралата не е добро и тя има солидни задължения, не са изплащани и заплати на служители.   

Топлоцентралата е била обект на дълги дебати в местния парламент. Очаква се да бъде назначен одит, а докато той бъде направен и бъде представен докладът на досегашния управител, Димитър Мунин след освобождаването му от длъжност ще продължи да носи отговорност.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *