Премиерът Бойко Борисов разговаря с турския президент Реджеп Тайип Ердоган

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган. Двамата обсъдиха обстановката в Сирия и ситуацията с мигрантите. В хода на разговора е изяснено, че към момента няма пряка заплаха за България. Премиерът Борисов и президента Ердоган се разбраха двамата да проведат среща в понеделник.

Министър-председателят Борисов отбеляза, че страната ни високо оценява приноса на Турция по въпросите с миграцията и проявяваме разбиране към огромните трудности, които нашата съседка изпитва от години. Премиерът Борисов беше категоричен, че в тази ситуация нито Турция, нито която и друга държава не би следвало да бъде оставена да се справя самостоятелно и трябва да се окаже подкрепа. Българският министър-председател изрази увереност, че България и Турция ще продължат и занапред да работят заедно в интерес на справянето с кризата в Сирия и на спирането на мигрантския поток и натиска. Българският премиер изрази дълбоки съболезнования за загиналите турски войници в сирийската провинция Идлиб. Премиерът Борисов подчерта, че кризата в Сирия има само мирно политическо решение.

Премиерът Бойко Борисов определи като ключово прилагането  на споразумението ЕС – Турция. Според българския министър-председател е от изключително значение Европейският съюз да има единна позиция по мигрантския въпрос. Борисов заяви, че ще информира председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен, председателя на Европейския съвет Шарл Мишел и лидерите от ЕС за разговора с президента Ердоган и ще апелира ЕС още по-сериозно да се заеме с решаването на кризата по дипломатически път.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

 1. Ердо може да прави квот си иска!

  Ердо може да си прави каквото си иска!
  Има си супер армия.

  А ние българската армия я смазахме.
  Защо позволихме такава разруха в българската армия.
  Сакскобурготски за 8-те години управство в България разплака майката и на България и на армията.

  Да сме влезли … къде бе, българи.
  И си нарязахме 100-те изтребителя МИГ и си нарязахме такновете, бетеерите, казармите разбихме,

  и дори супер РАКЕТНИТЕ КОМПЛЕКСИ ЕС-38 унищожихме.
  Защото братска Турция много се страхуваше от тези руски ракети и настояваше неистово да се унижощат за да ни приемат … къде бе, българи?!

  Е, сега треперете.
  Ердо ще се прави каквото си иска.
  Може да си влезе на БГ територия и няма сила която да го изгони. Има ли?!

  Русия – кво й пука за България вече …

  Отговор
 2. Хо-хо-хо

  Като видях на едно място Бойко Борисов и Реджеп Тайип Ердогани се сетих за текста на една песен: “Бай Мангал е следовател пандизчия. Бай Мангал е на султана ибрикчия.” Странна случайност.

  Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *