Премиерът Борисов към феновете на Левски: Клуба ще го има, вземете акциите при вас

Премиерът Бойко Борисов прие представители на фракции от привърженици на Левски, след като от дни темата с финансирането и бъдещето на клуба е гореща.

Човекът, който в момента издържа „сините“ – Васил Божков, предупреди за оттегляне, ако бъде променен законът за лотарийните игри. Феновете пожелаха среща с министър-председателя и влязоха в кабинета му тази сутрин.

Край масата седнаха Борисов, спортният министър Красен Кралев, както и финансовият Владислав Горанов.

От името на левскарите, председателят на Националния клуб на привържениците Стехан Хиндлиян обяви:

„Не сме тук, за да защитаваме корпоративни, частни интереси, лицензи и не ни интересува Закона за хазарта. Това, което нас ни интересува, е единствено и само какво се случва с Левски, какви са вашите виждания и как ще я караме оттук нататък“.

Отговорът на премиера:

„Аз също съм левскар. Но вие сте тези, които обвързахте двете теми. Левски е нещо, което го има, ще го има и пак ще го има. Ако искате да го има този футболен клуб, във вида, в който вие си го представяте, акциите трябва да са си при вас. И да си държите управлението на клуба“.

Борисов коментира и подхвърлени в социалните мрежи идеи за излизане на протестни от фенове в неясната ситуация:

„Плашите ме с бунт, но аз какво да направя – да скрия доклада ли?! Утре ще дойде прокуратурата и ще ме пита къде е. Аз съм длъжен да вярвам на тази институция“, визирайки доклада на Агенцията за държавна финансова инспекция, според който Комисията по хазарта е таксувала по различен начин частните и държавните оператори в бизнеса.

Представителите на феновете отрекоха такъв вариант и заявиха:

„Хиляда пъти казахме, че няма да излизаме да се бунтуваме и да защитавме корпоратвни интереси“.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *