ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ ПРЕД СГРАДАТА СЪС ЗАКЛЮЧЕНИЯ ОФИС НА БСП! Общинският съветник д-р П. Дангов с нова атака срещу зам. кмета: Крум Милев да подаде оставка, институциите да проверят имотното му състояние

Общинският съветник от БСП в Дупница д-р Първан Дангов поиска оставката на зам. кмета Крум Милев и призова оторизираните институции да извършат проверка на имотното му състояние. Дори изяви готовност да съдейства на съответните органи да извършат проверка и на неговата собственост.

Този път д-р Първан Дангов даде пресконференция на открито, тъй като офисът на БСП беше заключен. Той заяви, че не е важно да сведеш глава пред паметника на Апостола и да вършиш недостоини дела, а е важно да се следва неговия идеал.

“Отвращавам се от политици, които се прекланят пред Васил Левски и портретът му виси на стената зад тях, а крадат ежедневно. Ще попитам зам. кмета по всичко Крум Милев как успя да изплати апартамента, закупен през 2004 г. чрез фирмата си ЕТ “Крум Милев”, която наскоро обяви в несъстоятелност. Защо той е във всяка комисия за обществени поръчки, та нали е зам. кмет по социалните дейности? Защо бащата на Крум Милев – Стойчо, собственик на фирма “Тоби”, печели обществени поръчки и зарежда с хляб и зеленчуци всички детски градини и ясли в Дупница? Крум Милев участва ли в комисията за обществената поръчка на баща си? Със заплатата на зам. кмет ли Крум Милев кара скъп “Мерцедес”? Да си подаде оставката, ако има капка морал”, призова д-р П. Дангов. 

Д-р Дангов продължи изявлението си, като заяви още: “Апелирам институциите да извършат проверка и на моето имотно състояние! Готов съм да дам банковите си сметки и всякаква документация, свързана с моето имотно състояние.

В моята партия също има такива хора като Крум Милев. Те са поддръжници на Кирил Добрев. Не го казвам това, за да се подмажа на К. Нинова. Дупнишката общинска организация единствена от общините в България с големината на града ни гласува К. Добрев да е начело на партията. Някои ще кажат, че изказването ми е предизборно, не е така. Още през 2018 г. изпратих писмо до всички институции за злоупотреби на лица от ГЕРБ в Дупница. Изпратих отворено писмо и до лидера им Бойко Борисов, но отговор нямам”, заключи д-р П. Дангов.

На въпрос защо пресконференцията е пред входа на офиса на БСП, а не вътре, П. Дангов отговори: “На техническия сътрудник в офиса днес му било почивен ден и бил на село, така ми отговори той, когато му звъннах по телефона”.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *