Преслава и Алисия на разпит за Бирмите

На разпит да бъдат викнати чалга дивите Преслава и Алисия заради общия им мъж Георги Станоев – Жоро Бирмата, обмислят криминалисти.  И двете фолкаджийки са били интимни с него, преди той да бъде погнат от полицията за четирите фабрики за нелегални цигари край Горна Оряховица, Дупница и Тутракан, атакувани в края на август т.г. Последната любима на Георги Станоев бе Алисия. Според близки на двойката певицата му е била шута малко след като в публично лъсват проблемите му със закона.

Жоро Бирмата заедно с баща си Евлоги и брат си Антон Станоеви е в нелегалност от повече от три седмици. Те са задочно обвинени за участие в престъпна група за незаконно производство на цигари с още шестима души.

Криминалисти се готвят да извикат на разпит двете чалга певици в следствието, като се надяват мадамите да споделят информация, с която да бъдат открити и закопчани Бирмите, съобщава България днес. Алисия и Преслава ще бъдат препитани за всички семейни имоти и екзотични дестинации, които са посетили заедно с Жоро Станоев, категорични са ченгета. Криминалисти предполагат, че бегълците се укриват на някое от тези места. “Тримата не са установени към момента. За един от тях има информация, че е напуснал пределите на страната. Другите двама най-вероятно са в България, предприети са действия за издирването им”, разкри ръководителят на спецпрокуратурата Даниела Начева.

Разплитането на нелегалната дейност на Бирмите започва още преди 2 години. Тогава под лупата на разследващите попадат двама пловдивчани, които демонстрират изключително висок стандарт на живот, без да имат легални доходи, разкриват ченгета. Докато са следени от разследващите, заподозрените придобиват и няколко тузарски лимузини. Пловдивските ченгета пристъпват към акция в края на август тази година. Разкрита е нелегална фабрика в Тутракан. До нея ченгета стигат, тъй като започва изкупуване на огромни количества тютюн от село Калугерово. Ченгета проследяват пътя на листата и стигат до още три фабрики – две в Дупница и една в Горна Оряховица. Нахлувайки в помещенията, пред униформените се разкриват ултрамодерна техника за обработка за тютюн, мотокари, агрегати, климатични системи, охладители и др. Фабриките са оборудвани със спални помещения за работниците, столова с готвач, помещения за почивка, фитнес зала. Тогава са прибрани 23-ма души, но се оказва, че сред тях няма нито един, който да е заемал отговорна позиция в нелегалната дейност. От четирите фабрики са иззети общо 42 тона тютюн на стойност близо 7 млн. лева, както и 190 000 кутии папироси на стойност милион и половина лева, разкриват ченгетата. Разследващи твърдят, че всяка една от нелегалните фабрики е бълвала на ден по около 100 000 кутии цигари.

Веднага след като са прибрани в ареста, започват разпити на задържаните бачкатори от фабриките. Не след дълго работниците разкриват своите босове. Така в средата на септември спецпрокуратурата започва акция срещу заподозрените – Евлоги, Георги и Антон Станоеви. Тараш е извършен в култовото заведение “Кошарите”, сега сръбски ресторант “Бест”, и “Везувий” в столичния кв. “Иван Вазов”. В ареста бе прибрана бившата жена на Евлоги – Лидия Станоева, известна сред приятелите си като Лидка Скалата. След разпит тя е освободена без обвинения.

Предателят е Арабаджиев

Антон Арабаджиев е предателят на четирите нелегални фабрики за цигари, свързани с имената на Евлоги Станоев и синовете му, разкриват източници от полицията. Името му се появява в сигнал на британските служби, получен у нас, след като кралството е наводнено от папироси, произведени от него самия. За да се спаси от преследване, той разкрива пред ченгетата другите едри риби в “бизнеса”. Той дава информация както за четирите цеха на Бирмите, така и за завода, свързан с името на алкохолния бос Миню Стайков в Карнобат.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *