Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019

Пресни запечени картофи с пармезан

Продукти:
1 кг картофи
5 скилидки чесън
1 чаена лъжичка суха мащерка
1/2 чаена лъжичка сух риган
1/2 чаена лъжичка сух босилек
1/3 чаша прясно настърган пармезан
2 супени лъжици масло
сол и черен пипер

Начин на приготвяне:
Измийте картофите и ги нарежете на малки парчета или ги оставете цели (ако са малки). Сложете ги в тавичка за печене, която е предварително леко намазнена с олио или зехтин. Добавете към тях сол, черен пипер, нарязания чесън, сухите подправки и маслото.
Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса. Когато картофите са почти готови, може да ги поръсите с настъргания пармезан и да запечете за още няколко минути.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *