„Престиж Бизнес“ обърка сметките и изпусна шанса да санира 2 обекта в Симитли, „Бодрост-96” на Е. Крънджилски спечели оферти за близо 1 млн. лв.

Ремонтите на 7-те многофамилни сгради в общината са първите в Пиринско, финансирани от Националния план за възстановяване и устойчивост

5 фирми спечелиха 7 от 8-те обособени позиции в обществената поръчка на Симитли за саниране на многофамилни жилищни сгради на територията на общината.


По сградата на ул. „Христо Ботев“ 41 ще работи благоевградската „Престиж Бизнес 93“ ООД на Георги Шапков и Любен Янев, които предложиха оферта от 346 700 лева без ДДС.

Вх. „А” и „Б” на кооперацията на ул. „Васил Левски“ №47 поема „Интерполис“ ЕООД на Павел Варнаджиев от София. Миналата година дружеството ремонтира благоевградската ул. „Св. Иван Рилски“ срещу 1,2 млн. лв. без ДДС, за работата в Симитли ще му бъдат преведени 469 599 лева.

За кооперацията на ул. „Христо Ботев“ 36 се пребори „Бодрост-96“ ЕООД на благоевградския предприемач Евгени Крънджилски, предложил 662 799 лева без ДДС. Крънджилски получи и втори обект по тази поръчка – на ул. „Христо Смирненски №56“, която оферира с 210 999 лева.

По сградата на ул. „Димитър Благоев“ №16, вх. „А” и „Б”, ще работи „Стройкомплект – 05“ ЕООД на Веселин Кимчев от Симитли. Офертата на дружеството бе за 497 989 лева. Срещу 231 199 дружеството спечели и санирането на многофамилната жилищна сграда в кв. „Ораново”, ул. „Славянска“ №21, бл. 3.

Гоцеделчевската „Евротермгруп“ ООД на Васил Кокалов и Александър Софков също успя да получи обект за саниране в Симитли – тя взема сградата на ул. „Роза“ №15, вх. „А”, „Б” и „В”. Общата сума, която ще получи дружеството, е 371 499,00 лева.

Само за сградата на ул. „Христо Смирненски“ №10, бл. 1 не бе избран изпълнител, след като се оказа, че единственият кандидат – „Престиж Бизнес – 93“, се е оплела в сметките и е калкулирала по-висока от допустимата прогнозна цена за обекта. В резултат дружеството бе отстранено от участие в процедурата, а за сградата ще трябва да бъде обявена нова поръчка.

Заданието включва 20 дейности, които всяка от фирмите трябва да извърши – проучвателни работи, окомплектоване на документи за инвестиционен проект, същинското саниране, събиране, транспортиране, обезвреждане и оползотворяване на строителните и другите отпадъци, авторски надзор и др.

Прогнозната стойност на ремонтите, които са първи в областта с финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост, е 3 067 419,89 лв. без ДДС.

Договорите с фирмите победителки кметът на Симитли Апостол Апостолов ще може да подпише следващата седмица, когато вече ще е изтекъл срокът за обжалване на процедурата пред КЗК.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *