ПРЕСТРУКТУРИРАНЕ! Всички служители на Регионалната служба по заетостта в Благоевград преназначени на договори с 6-месечен изпитателен срок, търсят директор за новото Областно бюро по труда

Всички работещи в Регионалната служба по заетостта на Благоевград до края на работния ден в понеделник получиха заповеди за преназначение, при това с 6-месечен изпитателен срок. Новите им длъжности са резултат от влезлия на 2 януари 2024 г. нов Устройствен правилник на Агенция по заетостта, съгласно който регионалните служби по заетостта в страната се закриват, тъй като не кореспондират с районите за планиране съгласно Закона за регионалното развитие. Тяхната работа ще бъде преструктурирана и разпределена между съществуващите 28 областни бюра по труда и останалите териториални единици на агенцията, а експертите ще бъдат пренасочени към други работни позиции в системата.

Вчера в 16.00 часа изтече крайният срок за подаване на документи за директорското място в новото Областно бюро по труда на Благоевград. Според наши източници досегашната шефка на Регионалната служба по заетостта Станислава Поповска, която единствена не е преназначена в новата структура, е един от кандидатите.

Бюрата по труда в страната остават 106, а към тях продължават да функционират 135 филиала за обслужване на по-малките населени места.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *