Пресцентърът на община Петрич: Стартира ремонт в сградата на МБАЛ „Югозападна болница” ООД в Петрич за 555 541,66 лв., работата започва приоритетно от хирургично отделение

В ход е подготовката на отделения в МБАЛ „Югозападна болница” ООД в сградата в Петрич за подобряване на енергийната ефективност, съобщиха вчера от пресцентъра на община Петрич.

С постановление на Министерски съвет за сградата на болницата в Петрич бяха отпуснати целево средства, които да се насочват за по-добрата енергийна ефективност. Средствата ще бъдат инвестирани за подмяна на дограмата, скъклопакети и врати, подмяна на съществуващите вертикални щрангове на отоплителната инсталация, подновяване на съществуващата абонатна станция и др.

Приоритетно се започва с хирургичното отделение. Включени в поръчката са също вътрешно отделение, операционна зала, детско отделение, хемодиализа и рентген. Фирма изпълнител е „Етиком” ООД, а стойността на договора е 555 541.66 лв.

Със собствени бюджетни средства Община Петрич извърши ремонти (нова мазилка, нови LED осветителни тела, ремонт на тоалетни и бани) на ортопедично отделение, инфекциозно отделение, вътрешно отделение, детско отделение и хирургично отделение.

Подобни цялостни ремонти в отделенията на петричката болница не са правени повече от 15 години.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *