Топ теми

Прецедент в ОбС – Сандански! За първи път адвокат, защитаващ частни интереси, присъства на заседание на постоянна комисия

Прецедент беляза работата на Постоянната комисия по общинска собственост в Общинския съвет в Сандански. За първи път на заседание присъства адвокат – Загорка Иванова, упълномощена от наследници да защитава частни интереси – на Георги Коцев.

Наследниците на покойния Георги Коцев претендират да им бъдат възстановени ценни и атрактивни имоти в различни местности и землища в Сандански. Те претендират да им бъдат възстановени имоти в парковата зона на Сандански, в района на манастирчето “Свети Свети Козма и Дамян”, на градския стадион, в центъра на града до Археологическия музей и други.

Съветникът Антон Цанев поясни на колегите си, че Георги Коцев е от хора, богати с имоти, които не са им възстановени. „Те са водили съдебни битки за възстановяване и след като са спечелили делата, общината ще трябва да им ги възстанови”, каза А. Цанев. Той изрази своята лична позиция, че имотите на фамилията ще трябва да бъдат възстановени.

Живко Иванов влезе в спор с адвокат З. Иванова и заяви, че много собственици не са си възстановили наследствената земя поради технически грешки. Има лоши практики, но са и допустими. Има много невъзстановени земи в реални граници, но не трябва да се възстановяват имоти, като посочи пример: имаш имот в с. Рожен, но ти възстановяват имот в с. Ласкарево. 

„През последните 20 години за шефове на Поземлената комисия бяха назначавани непрофесионалисти, които  нямаха халхабер от земеразделяне”, бе репликата, отправена от А. Цанев към Ж. Иванов. 

Адвокат З. Иванова посочи, че 12 години е била юрисконсулт в Областната служба по земеделие и е отговаряла за всички общински служби по земеделие. И бе категорична, че са допускани много грешки и е наясно със земеразделянето в региона.

След бурните дебати заявлението на наследниците на Георги Коцев получи подкрепа от Постоянната комисия по общинска собственост да влезе в проектодневния ред на предстоящото майско заседание. Зелена светлина бе дадена да бъдат включени исканията за въстановяване на земя на наследниците на Георги Илиев в с. Джигурово, на Георги Спириев в с. Калиманци, на Васил Клямбов в м. Бараковец в Сандански, да се изготви нов ПУП в с. Ново Делчево, за автосервиз в с. Поленица. Да бъде изменен действащ план в с. Катунци с нов ПУП, на търг да бъде отдаден под наем терен на мегдана в с. Плоски за поставяне на временен търговски обект.

Съветниците дадоха съгласие да продължи и през новата учебна година подготвителната група във Второ основно училище. Отрязано бе намерението на Митко Бакалов да бъде разрешено да се изготви нов ПУП на ул. “Родопа” и отстъпено право за гараж върху терен общинска собственост на бул. “Стефан Стамболов”. 

ЛИДИЯ МАНЕВА 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *