HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

ПРЕЦЕДЕНТ В ЮГОЗАПАДА! Първият БЕЗРАБОТЕН лекар се регистрира в Бюрото по труда

Напусналият работа в общинската болница д-р Николай Апостолов се регистрира в Бюрото по труда в Дупница като безработен. “Това е първият случай на лекар, който се е регистрирал като безработен. Всички отварят частни кабинети”, съобщиха от бюрото.

Вчера репортер на “Струма” случайно срещна д-р Апостолов, той потвърди, че се е регистрирал като безработен, и добави: “Напуснах общинската болница по здравословни причини. Подадох молба в областната Спешна помощ в Кюстендил да бъда назначен на работа в някои от спешните центрове в областта, но не бях одобрен и се регистрирах като безработен”, обясни д-р Апостолов.

Той е получавал 600 лв. месечна заплата във вътрешно отделение на общинската болница. Като обезщетение за безработица ще получава 60% от нея, или 360 лв. месечно.

Д-р Апостолов е работил в спешните центрове в Дупница, Бобов дол, Благоевград и Перник, допреди да бъде затворено отделението по хемодиализа в общинската болница, работеше в него. След това беше преназначен от бившия управител Росен Тимчев във вътрешно отделение на общинската болница.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *