HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Прецедент за Благоевград! В. Александров от Партията на зелените изненадващо напуска ОбС – Благоевград, сменя го учителката от Шесто СУ Я. Шейтанска

Общинският съветник Васил Александров напуска ОбС – Благоевград. Той официално е декларирал намерението си пред лидера на Зелените Андон Тодоров и пред председателя на ОбС Радослав Тасков. Днес Общинската избирателна комисия ще заседава, за да се произнесе по освобождаването му.  „Имам много служебни ангажименти, напоследък много пътувам и все по- често отсъствам от сесии и от заседания на комисиите, в които съм. На практика не мога да изпълнявам обществените ангажименти, които съм поел, и смятам, че е достойно и редно да освободя мястото на друг, който ще има възможност да го направи“, лаконичен бе за причините Васил Александров. Същият мотив обяви и Андон Тодоров, който допълни, че се разделя приятелски и с разбиране към мотивите на колегата си.

Следващият в листата на кандидат-съветниците на Партията на зелените е строителният техник Стефан Гръчки, който влиза на мястото на В. Александров. Той обаче си е направил отвод заради невъзможност да се ангажира с обществена дейност. На мястото му се изкачва Иван Крънджилски, племенник на строителния бос Евгени Крънджилски, който също се занимава със строителен бизнес.

„За съжаление и на него бизнесът му отнема твърде много време, което няма да му позволи съвестно да си изпълнява обществените ангажименти на общински съветник“, разкри за „Струма“ подробности водачът на групата на Зелените А. Тодоров. Така мястото на Васил Александров в местния парламент ще бъде заето от учителката в Шесто училище Янка Шейтанска.

Решението на В. Александров сам да напусне ОбС, без това да се налага заради преминаване на друга изборна длъжност, е прецедент за Благоевград.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

  1. Газетарят

    Карай бе, важното е Димитринка да барне хонораро, затова я да треснем някое бомбастично заглавие, а дали е достоверно написаното – на кого му дреме?.

    Отговор
  2. Бивш гербер

    Не е прецедент, през 2009 г. доц. д-р инж. Пламен Граматиков, съветник от групата на ГЕРБ и член на областното ръководство, напусна по собствено желание ОбС и на негово място влезе Кирил Илиев. Проверявайте си информацията!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *