Прецедент! Неврокопският ансамбъл за народни песни и танци спечели всички първи места на фестивала в Полша

Неврокопският ансамбъл за народни песни и танци сътвори прецедент в историята на международния фолклорен фестивал “Златна брадва”, който се проведе в полския град Закопане – спечели всички първи места.
Гоцеделчевският състав, който се нареди сред 16-те избрани на кастинг, на който взели участие състави от 60 държави, сред които Франция, САЩ, Русия, Македония, Турция, Словакия и други, се представи с две свои постановки, на които 12-членно международно жури даде най-висока оценка.
Неврокопският ансамбъл получи първа награда за хорово изпълнение на песен. Солистката Амиде Даракчи от село Брезница пък си тръгна с първата награда при певците. Същото постижение, но при инструменталистите, постигна диригентът на хора Петър Карамфилов. Формацията спечели и първо място в конкурса за изпълнение на полска песен. Танцьорката Снежана Самандова пък стана “Мис Фестивал Закопане 2017”.
“Досега в цялата история на фестивала не е имало такъв прецедент – един състав да спечели всички първи награди”, коментира пред “Струма” хореографът на ансамбъла Тодор Цветков. Той сподели, че с по-особен сантимент участниците в ансамбъла са приели голямата награда на фестивала “Златна брадва”.
ЕРОЛ ЕМИЛОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *