Прецедент! Общинските съветници в Дупница без нито едно заседание през май, оправдават бездействието си с пандемията

Председателят на ОбС – Дупница Костадин Костадинов обяви, че заради пандемията няма да има редовно заседание на ОбС през май. „Няма неотложни докладни, които да се гласуват на заседание на ОбС. Действието ми е съгласувано с лидерите на политическите групи“, оправда К. Костадинов решението, което е прецедент за работата на ОбС – Дупница.
Както „Струма“ писа, предишното заседание на минипарламента в Дупница през април бе неприсъствено. Докладните бяха изпратени онлайн на общинските съветници, а те от своя страна върнаха по същия начин отговор с решението си по всяка точка от дневния ред. През месец май обаче съветниците въобще не са заседавали, дори онлайн.

Бившият общински съветник от БСП Георги Пехливански, който в продължение на 20 г. беше избиран в ОбС – Дупница, коментира: „Отлагането на заседание на ОбС толкова време е прецедент в историята на ОбС – Дупница. Ако общинските съветници се страхуват да не се заразят от коронавирус, да проведат заседанието в салона на театъра, където има възможност да са на голямо разстояние един от друг. Депутатите в парламента работят с маски. Навсякъде общинските съветници са намерили начин да провеждат заседания и да си вършат работата, за която са избрани. Дупница има проблеми, които трябва да се решават. Няма предприятия, хората останаха без работа заради епидемията от коронавирус. Съветниците да седнат и да решават проблемите на града, не да се крият зад пандемията”, категоричен е Г. Пехливански.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *