ПРЕЦЕДЕНТ! 40 жители на невестинско село бранят с подписка 69-г. производител на канабис, бил добър и отзивчив

С подписка жители на село Четирци, община Невестино, бранят 69-годишния Кирил Димитров, в чиято нива полицаите ожънаха канабис в средата на септември. Близо 40 се включиха в подписката в защита на мъжа, който е зет в населеното място, иначе живее в столицата.

„Смятаме, че той не е виновен. Отглеждал е канабиса за медицински цели, тъй като негов близък в София е болен от рак, искал е да облекчи страданията му. Нивата се намира на отдалечено място с излаз към река Елешница”, допълва Христина Мирева, която е съседка на Димитров.

Подписалите се очакват с поведението си да допринесат за смекчаване на вината при определяне размера и вида на неговото наказание. В нея се твърди, че наркопроизводителят е добър човек, отзивчив и се ползва с добро име.

Понастоящем срещу Кирил Димитров се води наказателно производство в качеството му на обвиняем, той  е с мярка за неотклонение „задържане под стража”, постановена от Окръжния съд в Кюстендил.
Ожънатата нива обаче не е била обикновена, а снабдена с модерна капкова система за напояване, така че собственикът с натискането на едно копче да полива цялата площ, засадена с канабис. Някои от отглежданите растения са достигнали до 300 см.

При последвалите процесуално-следствени действия в къщата на Кирил в Четирци са намерени буркани със суха листна маса. Общото тегло на наркотика е 61.500 кг. 69-годишният мъж е съхранявал вече изсушената дрога в буркани, така че да може безпроблемно да я транспортира до столицата. Така все едно си прекарва касетките със зимнина.

В спалнята на мъжа са открити 130 буркана, отделно от това, е имало дрога и в бидон в мазето на дома му. От нивата с канабис са ожънати и други 43 кг зелена листна маса.

Държавното обвинение е пред приключване на обвинителния акт срещу пенсионера за държане на наркотични вещества с цел разпространение, както и отглеждане на растения от рода на конопа в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *