Привърженици на ГЕРБ и БСП един срещу друг! Жители на Пиперево се разделиха в спор кой да е кмет

В едно от малките села в община Дупница – Пиперево, жителите се разделиха на две. Една част от тях не искат да управлява досегашният кметски наместник Утеха Маноилова, другата част пък застават плътно зад нея. В Пиперево живеят 180 души. Утеха Маноилова го управлява два мандата.

„Кметската наместничка е виновна, че магазинът на „Наркооп” работи по два часа на ден, от 8,00 до 10,00 ч. В него се предлагат само кисело мляко и хляб. Аз пътувам с колата до Дупница да си купувам колбаси и други неща от първа необходимост, а пенсията ми е 250 лв.“, заяви единственият човек, който репортер на „Струма” завари вчера в центъра на Пиперево, Йордан Кочев.

„Семейството на Маноилова от години строи параклис в центъра на селото, имали полза от този строеж, тъй като не плащали данъци на държавата”, заяви още Кочев и допълни, че още двама души се гласят за поста кметски наместник, но не пожела да назове имената им. За вторник от 17,30 ч. е било свикано общоселско събрание в присъствието на кмета на общината Методи Чимев, но било отложено за четвъртък по същото време.

Докато тече разговорът, на площада се появи и кметицата, прибрала се от Дупница.

„Жителите на селото са се разделили на две, едните са привърженици на ГЕРБ, другите на БСП. Някои от тях не ме харесват по политически причини, други ме обявяват за лоша. Лоша съм, защото се карам на младежите от селото, които счупиха уредите на детската площадка. Запалиха вратата на параклиса, който строи моето семейство”, заяви в отговор на нападките Маноилова и допълни: „В селото няма черква. Когато почине човек, няма камбана да се уведоми населението. Йордан Кочев хвърля обвинение, че дълго време строим параклиса. Строим с наши средства, когато можем, заделяме пари и строим.

За собствениците на автокъщи до селото също съм лоша, лоша съм, защото не позволявам да превръщат главната улица в писта за изпробване на автомобили. Летят с бясна скорост по всяко време на денонощието. Има опасност да бъде прегазено дете или възрастен човек.

Що се отнася до хранителния магазин, водя разговори с председателя на „Наркооп” повече от две години. Обеща да отдаде магазина под наем и да работи по цял ден. Явиха се трима души наематели, но се отказаха, тъй като някой им подшушнал, че няма да имат оборот. Няма желаещи да отворят частни магазини, тъй като селото е само на два километра от Дупница и младите хора си пазаруват оттам. Някои от жителите на селото са подведени отвън, но напрежението се уталожва. Ще се реши на събранието в четвъртък кой ще е кметски наместник. Аз не държа да съм на този пост на всяка цена, но не съм стояла със скръстени ръце през мандата, направих навес и на спирката, за да не стоят на дъжда и слънцето, докато чакат автобуса. Монтирана беше нова детска площадка“, заяви Утеха Маноилова.

Както „Струма” писа, в някои от малките села, където се назначат кметски наместници, има напрежение сред жителите. Това е и причината кметът на общината Методи Чимев да отсрочи назначаването на кметски наместници. В селата, където има напрежение, се прави общоселско събрание и след това ще се назначи кметски наместник.

Подобен бе и случаят и с кметския наместник на село Баланово Явор Митов. Голяма част от жителите не го искаха за кметски наместник, след като един мандат той управлява селото като кмет. На събрание обаче, на което присъства и кметът на общината М. Чимев, голяма част от жителите на Баланово застанаха зад стария кмет Явор Митов.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *